Gernandt & Danielsson söker två Compliance Trainees

Gernandt & Danielsson söker dig som under sex månader vill arbeta med sekretess- och integritetsskyddsfrågor inom ramen för byråns verksamhetsområde finansiell reglering.

Mer om tjänsten och arbetsuppgifterna

Tjänsten som Compliance Trainee utgör en halv- till heltidsanställning (20-40 timmar/vecka) under sex månader med start under januari.

Arbetsuppgifterna består i granskning och hantering av en stor mängd dokument, innefattande löpande juridiska bedömningar och relevansprövningar i förhållande till dessa. Du arbetar i ett tekniskt system särskilt utformat för de aktuella uppgifterna och arbetet utförs i en internationell miljö tillsammans med jurister från Gernandt & Danielsson och en av världens främsta internationella advokat­byråer. Du bereds dessutom möjlighet att ta del av expertis inom andra områden än de rent juridiska.

Som Compliance Trainee kommer du att genomgå en inledande utbildning på Gernandt & Danielssons kontor där du får träffa såväl delägare som andra jurister. Du utför sedan det dagliga arbetet utanför Gernandt & Danielssons kontor, men i nära samarbete med jurister från Gernandt & Danielsson och en av världens främsta internationella advokatbyråer. Du förväntas interagera och kommunicera självständigt med jurister och representanter inom andra expertisområden. Utöver konkurrenskraftiga anställningsvillkor så kommer du även att få ta del av den utbildning och sociala aktiviteter som erbjuds på byrån samt tilldelas en fadder som är jurist hos oss.

Kravspecifikation

För att passa i den roll vi söker behövs utmärkta kunskaper i engelska och du behöver ha en god förståelse för juridiska bedömningar i allmänhet. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet eller intresse av integritetsskydds- och sekretessfrågor. I övrigt är du noggrann, serviceinriktad och strukturerad samt bekväm med att ta eget ansvar. Du har dessutom en positiv syn på tillvaron och en öppen attityd till dina medmänniskor.

Du behöver inte vara färdigexaminerad jurist, men vi ser gärna att du läser på något av Sveriges juristprogram (270 hp).

Kontakt

För frågor om tjänsten, kontakta Partner/Advokat Niclas Rockborn via e-post niclas.rockborn@gda.se.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 17 januari 2020, men ansök gärna så snart som möjligt då intervjuer sker löpande.

Ansöker gör du här.

Skriv ut