Mentorskapsprogram

Gernandt & Danielsson erbjuder från och med år 2019 dig som student möjligheten att delta i ett unikt mentorskapsprogram. Genom att delta i programmet matchas du under en termin ihop med en av Gernandt & Danielssons jurister och får därigenom en unik plattform för nätverkande, utbyte av erfarenheter och diskussion kring framtida karriärvägar.

På Gernandt & Danielsson värdesätter vi långvariga relationer, inte bara med våra klienter utan också med dig som student. Inom ramen för vår strävan att fortsätta stärka framtidens jurist- och advokatkår har vi därför lanserat ett eget mentorskapsprogram för ett spännande och givande utbyte mellan dig som student och yrkesverksamma jurister.

Att vara adept i Gernandt & Danielssons mentorskapsprogram
Som adept i Gernandt & Danielssons mentorskapsprogram matchas du under en termin ihop med en mentor i form av en av byråns jurister. Genom deltagande i programmet har du bland annat möjlighet att:

  • bolla tankar och idéer kring studier och framtida karriärvägar,
  • identifiera drömmar, mål och drivkrafter,
  • diskutera förväntningar på framtida arbetsgivare samt rollen som jurist och advokat,
  • bredda ditt professionella nätverk,
  • få inblick i den dagliga verksamheten på en av Sveriges ledande affärsjuridiska byråer, samt
  • delta vid event och utbildningstillfällen hos Gernandt & Danielsson.

Är du behörig att söka?
Vi söker ambitiösa studenter med utpräglat engagemang och framåtanda och som har ett intresse för, eller är nyfikna på, affärsjuridik. Du läser termin ett till åtta på någon av Sveriges juristutbildningar och tar juristexamen tidigast den termin som du ansöker. I övrigt har vi inga formella krav, utan det är kvaliteten på din ansökan som avgör om du får en plats. Observera att det är möjligt att söka vid flera tillfällen och det faktum att du redan har tilldelats en mentor en termin inte innebär att du inte kan få en mentor även nästkommande termin, vi vill som sagt vara långsiktiga i våra relationer.

Ansökan
Söker gör du här. Ansökningsperioden stänger den 31 augusti 2019. Besked kan förväntas i september 2019.

Till ansökan ska följande handlingar bifogas:

  • CV
  • Personligt brev (inkl. motivering till varför just du vill delta i mentorskapsprogrammet)
  • Betyg
Skriv ut

Mer information

Kontakta vår Talent Development Counsel Johanna Lindholm på e-post johanna.lindholm@gda.se eller telefon +46 734 15 24 60 eller vår Talent and Marketing Manager Anna Hagander på e-post anna.hagander@gda.se eller telefon +46 734 15 26 03.