Sommartrainee

Gernandt & Danielsson anställer varje sommar ett antal studenter som under sex veckor får chansen att vara med i det dagliga arbetet på byrån. Du får arbeta tillsammans med erfarna jurister och får en fadder som stöd. Många sommartraineer har senare anställts vid byrån.

Vi söker ambitiösa studenter med stort intresse för affärsjuridik till våra tjänster som sommartraineer. Vi vill att du ska vara genuint nyfiken på affärsjuridik. Däremot är inte dina framtidsplaner avgörande för vårt urval. Oavsett om du vill bli advokat, domare, forskare eller något annat vill vi erbjuda en möjlighet att få praktisk erfarenhet av hur det är att arbeta på en affärsjuridisk advokatbyrå.

Delaktig i riktiga uppdrag
Arbetet som sommartrainee är på riktigt. Dina arbetsuppgifter styrs av vilka klientuppdrag som är aktuella när du är hos oss. I regel handlar det om att göra rättsutredningar, skriva inlagor och ta fram avtalsförslag. Du arbetar hela tiden nära våra jurister och får en unik inblick i vår arbetsmetodik.

Ett skräddarsytt program
Anställningsperioden är normalt sex veckor med start under sommarens första eller andra hälft. När du börjar får du en fadder, som kommer att fungera som stöd och se till att du hela tiden har bra arbetsuppgifter. Du kommer att få ta del av ett program med utbildning och sociala aktiviteter som är skräddarsytt för dig och dina traineekollegor.

Är du behörig att söka?
Vi vill att du har läst minst sex terminer på juristutbildningen när anställningen påbörjas. I övrigt har vi inga formella krav – det är är dina meriter, dina personliga egenskaper och kvaliteten på din ansökan som avgör om du får en plats som sommartrainee.

Ansökan
Ansökan till trainee hittar du under Lediga tjänster. Ansökningsperioden för trainee-tjänst sommaren 2018 stängde den 22 december 2017.

Skriv ut

Mer information

Kontakta vår HR Director Karin Danin på e-post karin.danin@gda.se eller telefon +46 8 670 64 26.