Talangdag

Är du vår framtida medarbetare? Eller vill du bara veta mer om tillvaron som affärsjurist? Oavsett vilket är du som till vårterminen har läst minst tre terminer på juristutbildningen välkommen att söka till vår Talangdag som hålls i januari varje år. 

Vi söker duktiga och ambitiösa studenter, och du ska vara genuint nyfiken på affärsjuridik. Däremot är inte dina framtidsplaner avgörande för vårt urval.

Huvudsyftet med dagen är att du ska få en inblick i hur det är att arbeta på en affärsjuridisk byrå som Gernandt & Danielsson. Ett annat syfte med dagen är att du ska få träna upp dina färdigheter i den typiska rekryteringsprocessen på affärsjuridisk advokatbyrå. Det hela genomförs som en utbildning. Du vinner alltså inte ett jobb, utan erfarenhet och feedback som du kan bygga vidare på framåt i din karriär. Många av byråns Associates och Trainees har dock etablerat sin första kontakt med byrån just genom att delta på Talangdagen.

Program
Vi ses till frukost. Sedan följer en hel dag med intervjuer, caseövningar och problemlösningstest. Dessutom deltar du i seminarier om affärsjuridik och om rollen som advokat. Vi avslutar med en gemensam middag. Någon vecka efter Talangdagen får du personlig feedback på alla moment.

Plats
Talangdagen genomförs på vårt kontor på Hamngatan 2 i Stockholm.

Resa och boende
Gernandt & Danielsson står för resa och hotellboende för dig som inte bor i Stockholms- och Uppsalaområdet.

Är du behörig att söka?
Vi vill att du har läst minst tre terminer på juristutbildningen per dagen för Talangdagen. I övrigt har vi inga formella krav – det är kvaliteten på din ansökan som avgör om du får en plats på Talangdagen.

 

Skriv ut