Student

Kanske är du vår framtida medarbetare, kanske vill du bara veta mer om yrket. Oavsett vilket erbjuder Gernandt & Danielsson dig som student flera möjligheter att lära dig mer om, och pröva på, tillvaron som affärsjurist.
Sommartrainee

Gernandt & Danielsson anställer varje sommar ett antal studenter som under sex veckor får chansen att vara med i det dagliga arbetet på byrån. Du får arbeta tillsammans med erfarna jurister och får en fadder som stöd. Många sommartraineer har senare anställts vid byrån.

Läs mer
Uppsatspraktik

Gernandt & Danielsson erbjuder varje termin flera studenter möjlighet att skriva examensarbete med praktik på byrån. Du kan bli aktuell om du har ett stort intresse för juridik, hög ambitionsnivå med din uppsats och samtidigt vill pröva på tillvaron som affärsjurist. Många uppsatspraktikanter har senare anställts vid byrån.

Läs mer
Uppsatsstipendium

Om du läser juridik i Stockholm har du även möjlighet att söka ett unikt uppsatsstipendium om 40 000 kronor. Stipendiet delas ut varje termin i samarbete med juridiska fakulteten vid Stockholms universitet.

Läs mer
Talangpoolen

I större projekt kan vi vara i behov av extra resurser. Då kallar vi på support från vår talangpool som består av sex till åtta juridikstudenter.

Läs mer
Research trainee

Kvalificerat juristjobb parallellt med studierna. Det är vad vi erbjuder genom flera nyinrättade tjänster som Research trainee. Du arbetar hos oss cirka en dag i veckan med bland annat rättsutredningar och knowledge management.

Läs mer
Skriv ut

Studentansvariga

Associates Evelina Lund och Christopher Escalante är studentansvariga vid Gernandt & Danielsson. Kontakta dem om du har några frågor om våra studentaktiviteter eller om du representerar en studentdriven förening, tidning eller liknande. Du når dem per e-post student@gda.se eller telefon +46 8 670 66 00.