Uppdrag

Gernandt & Danielsson har biträtt Africa Oil Corp. i samband med avtalet om att konsolidera det återstående 50-procentiga innehavet i Prime

Kontaktpersoner

Relaterade verksamhetsområden

Gernandt & Danielsson har biträtt Africa Oil Corp. i samband med avtalet med BTG Pactual Oil & Gas S.a.r.l. om att konsolidera det återstående 50-procentiga innehavet i Prime Oil & Gas Coöperatief U.A.

BTG Holding kommer att fusioneras enligt kanadensisk rätt med ett nybildat dotterbolag till Africa Oil, där BTG Oil & Gas erhåller nyemitterade stamaktier i Africa Oil som en del av fusionen. Efter genomförandet av den föreslagna omorganisationen förväntas BTG Oil & Gas inneha cirka 35 procent av det utestående aktiekapitalet i det utvidgade Africa Oil. Transaktionen förväntas slutföras under eller före det tredje kvartalet 2025 och är föremål för vissa villkor, inklusive godkännande av aktieägarna i Africa Oil Corp. och erhållande av vissa regulatoriska godkännanden och tillstånd i Nigeria.

Gernandt & Danielssons team består av partner Carl Westerberg, counsel Erika Olofsson och senior associate Marlene Wiklund.