Kompetensutveckling

Vi vill utbilda Sveriges bästa affärsjurister och de första anställningsåren präglas därför av att du ska lära dig arbetet som affärsjurist från grunden. På Gernandt & Danielsson får du mycket att göra från dag ett. Och du hamnar direkt i team med delägare och andra mer erfarna jurister. Därför lär du dig snabbare hos oss än på många andra ställen, och på det sättet växer du gradvis in i advokat- och rådgivarrollen.

Du kommer att följa en utbildningsplan som ska ge en mångsidig kompetensutveckling. Här ingår såväl affärsjuridik och advokatetik som projektledning, förhandlingsteknik och affärsredovisning. Vi anlitar regelbundet landets mest framstående föreläsare för utbildningar i exempelvis bolagsrätt, avtalsrätt och processrätt. Alla nyanställda erbjuds också kvalificerad undervisning i affärsjuridisk engelska. Ett moment i din utbildningsplan kan vara tjänstgöring (secondment) vid en utländsk advokatbyrå eller ett klientföretag.

Inom ramen för byråns mentorprogram får du som nyanställd associate två faddrar – en partner och en biträdande jurist. Din utveckling följs upp både löpande av dina faddrar och genom årliga utvecklingssamtal.

Skriv ut